Na školní výlet vyrazila naše třída skoro jako poslední ze školy. Naším cílem byl Frenštát pod Radhoštěm. Hned po příjezdu jsem se ubytovali v chatkách v Liščím mlýně. Poté jsme vyjeli lanovkou na Pustevny. Navštívili jsme panoramatickou stezku Valašku dlouhou 610 metrů. Její součástí je 15 metrů dlouhý zavěšený chodník a skleněná vyhlídková plošina. Ne všichni měli odvahu si ji vyzkoušet.

Zpáteční cestou nás zlákaly trampolíny a odpočinkové vaky. Nabírali jsme síly, čekalo nás totiž lanové centrum Tarzanie. Podle svých možností jsme se rozdělili do čtyř tras podle obtížnosti. Všichni tu svou zvládli až do konce a zasloužili si pochvalu. Unavení jsme se vrátili do Liščího mlýna, kde jsme se před večeří osvěžili v bazénu. Potom jsme si společně zahráli fotbal a večer se marně pokoušeli rozdělat oheň na táborák. Skončilo to alespoň opékáním „maršmelounů“.

Druhý den jsme se vydali do Ostravy, kde jsme si vyzkoušeli laser game. Každý si zahrál dvě hry a kdo měl čas a chuť, vyzkoušel i virtuální realitu. Následoval rychlý oběd v OC Nová Karolina  a pak už jsme se vydali plni zážitků vlakem domů. Už teď se těšíme na další výlet.

Foto a text Miroslava Tupá

Back To Top