• Zdenka Závodná
  • Výlety
  • 452× přečteno

Cestou do pravěku si děti z 2. tříd splnily sen spatřit starobylé veleještěry. Bohužel cestovat v čase ještě neumíme, takže jsme si vybrali jako cestovní prostředek – autobus. Ten nás zavezl do DinoParku v Ostravě. Na procházce parkem jsme potkávali brachiosaury, tyranosaury, stegosaury a mnohé další. Někteří na nás mírumilovně mrkali a pokyvovali hlavou, jiní trhali kusy masa a tvářili se nevrle. Ty jsme raději moc nedráždili.

Navštívili jsme také 3D kino se zajímavým filmem. Pomocí zázračných brýlí jsme měli brontosauří hlavu přímo ve svém obličeji. Právě zhlédnuté dramatické zážitky jsme museli zajíst kuličkovou zmrzlinou. Jestli ji neznáte, doporučujeme ochutnat. Je výborná. Když nás začaly bolet nohy, využili jsme nabídku a svezli se vláčkem. Byla to příjemná projížďka. Ale úplně nejlepší věc v parku byla kabinka, která předváděla druhohorní bouři. Tento zážitek se popsat nedá, ten se musí prožít.

Po prohlídce jsme opět cestovali v čase a tentokrát jsme se dostali do období 19. století, období průmyslové revoluce v muzeu U6. Všechny vymoženosti jsme si vyzkoušeli a moc se nám tu líbilo. Po zakoupení dárečků a občerstvení jsme se dali na cestu do přítomnosti. Tedy zpět ke svým rodičům. Ti naštěstí vypadali stejně, jako když jsme je ráno opouštěli.

Foto Regína Hajná, video Jitka Bartoníčková,  text Zdenka Závodná

Back To Top