Každoroční lyžařský kurz žáků sedmého ročníku se uskutečnil v mrazivém týdnu od 20. do 25. ledna 2019. Výcviku se zúčastnilo dvacet čtyři dětí. Ty si pod vedením pana učitele Janise Busiose, Lubomíra Grčka a paní učitelky Jany Vyležíkové osvojily základní lyžařské dovednosti. O jejich zdraví pečovala Jana Vyležíková ml. Strava a nocleh byla zajištěna na chatě Jitřenka v Karlově.  A jak se sedmákům na lyžáku líbilo? Nabízí vám malou ochutnávku ze svých zážitků.

Při jízdě z kopce jsem nečekaně nabrala vysokou rychlost, nemohla jsem zabrzdit, a tak jsem po nájezdu do hlubokého sněhu narazila kolenem přímo do stromu. Celé mé tělo obmotalo jeho kmen a já se nemohla postavit na vlastní. Naštěstí vše dobře dopadlo, odvezla jsem si jen pořádnou modřinu. (Aneta Tumová, 7. B)

Každý večer si v převleku jednorožce připravil krátkou kulturní vložku Robert Křenek alias Sexouš Bobí. Po jednom zvláště povedeném vystoupení se všichni rozeběhli do jeho pokoje pro autogram. (celá 7. A i 7. B)

Když jsem na lesní stezce stoupal do kopce, mé lyže nečekaně hodily zpátečku a já se rozjel zády přímo do nezamrzlé říčky. Po koupeli jsem se vrátil zpět na cestu, kterou později mí spolužáci  pojmenovali „Svíny road děveť“. (Sven Bártek, 7. B)

Při odpočinku na sjezdovce pan Busios přenesl celou svou váhu na špičky lyží. Jeho vázání  s hlasitým cvaknutím vypnulo a pan učitel po krátkém letu ochutnal čerstvě napadaný sníh. (celá 7. B i 7. A)

Jednou večer jsme se rozhodli, že pořádně vyvětráme náš pokoj. Otevřeli jsme okno dokořán a vtom do místnosti nečekaně zabloudil netopýr. Bláznivě tam začal poletovat. Všichni jsme skákali po postelích, křičeli a snažili se vetřelce vyhnat. Využili jsme momentu, kdy zvíře usedlo na závěs. Třásli jsme jím tak dlouho, dokud netopýr nevyletěl ven. (Daniel Richtár, 7. B)

Přál jsem si dostat zdarma od učitelů pět limonád. Protiúkolem byl sjezd z kopce na jedné lyži. Zvládl jsem ho. Limonády ale došly, dali mi pouze jednu. Další čtyři mi učitelé dodnes dluží. (Jakub Herman, 7. A)

Nezapomenu na chvíle, kdy jsme s Robertem nacvičovali na svahu obloučky. Když jsme měli pocit, že už to máme v nohách, rozjeli jsme se trochu rychleji. Brzy jsme ale nad lyžemi ztratili kontrolu. Robert přejel dětský pás, na kterém se mrňata vyvážela do kopce, a já jsem s sebou přibral dřevěného medvídka. (Jan Radoň, 7. A)

Neuvěřitelné výtvarné schopnosti se u pana učitele Grčka neočekávaně projevily při jízdě na vleku. Z malůvky kosočtverce na bublině lanovky vykouzlil krýgl na pivo. (Ema Trautenbergerová, 7. A)

Velký úspěch zaznamenaly naše převleky jednorožců a geparda. Jedno odpoledne jsme v nich vyrazily na svah. Ostatním lyžařům se natolik líbily, že nás požádali o společnou fotku. Navzdory tomu, že se učitelé za nás styděli, cítili jsme se jako filmové hvězdy. (Eliška Bušosová a Patricie Michálková, 7. A, Magdaléna Dubová, 7. B)

Foto Lubomír Grček, text lyžaři ze sedmých tříd

Back To Top