Není to tak dávno, kdy jsme posílali výběr nejlepších fotografií pořízených žáky naší školy do V. ročníku fotografické soutěže FotoAkademie, kategorie základní školy. Soutěž probíhá dvoukolově. V prvním kole vybrala odborná komise v každé z pěti kategorií 20 nejlepších fotografií. Ty postoupily do druhého kola k hodnocení fotografickou veřejností. Body fotkám, které vás nejvíce zaujmou, můžete přidělovat po registraci na www.fotoaparat.cz pod odkazem Fotogalerie nejpozději do 7. března  2010.

Jiří Formánek, 8. B, Terinka – kategorie Momentky zvířat

Výtvory našich autorů jsou zastoupeny ve všech kategoriích. Jana Kománková uspěla s  fotografií Limonády, stejně jako Sandra Harmančinová se Záblesky vody v kategorii Hra Světel. Pro kategorii Svět mýma očima byly vybrány fotografie Jirky Formánka s názvem Příroda a Denisy Mičíkové s označením Piersing. Na Smutné  brýle od Sandry Harmančinové se můžete podívat do kategorie Kouzelná úhlopříčka. Další fotka Sandry patří i do výběrů v kategorii Voda pod názvem Voda jako med. Své místo na slunci si vybojoval i záběr Jirky Formánka Terinka v poslední z pěti kategorií – Momentky zvířat.
Z uvedeného výčtu je zřejmé, že poděkování za reprezentaci školy si už teď zaslouží všichni jmenovaní. Nejvíce ale Sandra Harmančinová, která v prvním kole soutěže uspěla ve třech kategoriích.

Text Karel Knapp

Back To Top