Rok se s rokem sešel a přišel jak žáky, tak i učiteli dlouho očekávaný konec školního roku. Se závěrem školního roku nastal ale také čas loučení. Deváťáci už mají za sebou přijímací zkoušky, zápisové lístky jsou odevzdány na středních školách, ročenka je vytištěná a scénář rozlučky už znají všichni nazpaměť.

V pondělí proběhlo oficiální rozloučení na Městském úřadě v Městě Albrechticích za přítomnosti starostky města Jany Murové, ředitelky školy Regíny Hajné a třídních učitelů Pavlíny Kostelníkové a Janise Busiose. Paní starostka poděkovala žákům za reprezentaci školy a města a popřála všem mnoho úspěchů.

V úterý se ve školní tělocvičně uskutečnilo tradiční setkání vycházejících žáků s kamarády z nižších ročníků, s učiteli, s pracovníky školy, rodiči i prarodiči. Po úvodním zahájení a přivítání nám 9. A předvedla kuchařskou soutěž Masterchef. Potom se na podiu střídali sportovci, zpěvačky, hudebníci, a dokonce přišel i kouzelník. Třída 9. B nás provedla vzpomínkami začínajícími ve školce a končícími v devátém ročníku. Nechybělo oblíbené parodování učitelů a ukázky vtipných scének z výuky.

A pak už tekly slzy proudem. Žáci děkovali vyučujícím, třídním učitelům, správním zaměstnancům, spolužákům i rodičům. Byly to jedny z jejich posledních chvil na naší škole. Konečně zde byl prostor pro upřímná slova i objetí. Není ovšem důvod ke smutku, protože když něco končí, něco pěkné může začít. Deváťáci v září vstupují do nové etapy svého života. My všichni jim přejeme na další cestě hodně štěstí a těšíme se na další společná setkání.

Videozáznam i fotografie jsou k dispozici ve škole.

Foto Vojtěch Zemba, Regína Hajná, text Pavlína Kostelníková

Back To Top