Básničkou „Naše škola, hezká škola, rádi do ní chodíme“ jsme započali pondělní vyučování. Na koberci jsme si povídali o tom, jak jsme prožili víkend. Poté jsme se pustili do opakování s písmenkem S, které už poznáme. Zopakovali jsme slova, která začínají na dané písmeno, připomněli jsme si básničku „Sova houká po lese“. Na závěr hodiny jsme barvili strom dle zadání s tiskacím a psacím písmenkem S.

V hodině matematiky jsme si zopakovali číselnou řadu, na koberci jsme posbírali čísla a z nich vytvořili číselnou řadu a poté jsme si zahráli hru „Na čísla“.  Na psací tabulky jsme kreslili počty dle zadání paní učitelky a všem se nám to moc povedlo.

Nejvíc jsme se těšili na tělocvik – po pořádné honičce a rozcvičce, nás čekaly závodivé hry. Poslední hodinu nás čekalo grafomotorické cvičení. Nejdříve jsme si přečetli pohádku O Krtečkovi,  pak jsme se protáhli, hezky usadili do lavic  a vrhli jsme se na poslední úkol – kreslení listů lípy.  Ani jsme se nenadáli a pondělní vyučování nám zakončilo zvonění- to nám ten den rychle uběhl!

Foto Regína Hajná, Kateřina Vergu, text Kateřina Vergu

Back To Top