Na pozvání pana trenéra Liby strávily třídy 1. B, 4. A a 5. B příjemné dopoledne na zeleném trávníku Golf Clubu v Městě Albrechticích. Nejprve si začínající sportovci nacvičili postavení celého těla k holi a její správné uchopení.

Na greenu (nejníže střižená plocha) trénovali pod vedením pana Liby trefu do míčku a jeho umístění do jamky. Ve dvojicích se učili hru s míčkem z odpaliště jednou nebo postupnými ranami do jamky. Po této činnosti pak začínající golfisté přešli na cvičnou louku, kde trénovali odpal míčku na dálku.

Na dětech bylo vidět, že se někdo pro golf narodil a jinému se tento sport příliš nedařil. V každém případě jsme si všichni užili krásné počasí, příjemné estetické prostředí a pohyb na čerstvém vzduchu. A možná, že některým se tento sport zalíbil natolik, že Golf Club začnou navštěvovat pravidelně. Pokud se i vy chystáte, měli byste vědět, že je vhodné mít na sobě tričko s límečkem, plátěné kalhoty a sportovní obuv. Nevhodné jsou rifle a na nohách sandály. Děkujeme za doprovod pana ing. Metzla, prezidenta clubu.

Foto Ludmila Grčková, Zdenka Závodná, text Zdenka Závodná

Back To Top