Kurzy předtaneční výchovy jsou na naší škole už letitou tradicí, a proto jsme ji neporušili ani letos. Do kurzu předtaneční výchovy se přihlásilo 26 žáků devátých tříd – téměř všichni – a nemuseli jsme ani řešit nedostatek dívek nebo kluků, vyšlo nám to akorát. Ještě před uzavřením škol v půlce října stihli mladí tanečníci dvě lekce kurzu. Roli učitelů tance si poprvé vyzkoušeli paní Jana Samli a Lubomír Grček. Pod jejich trpělivým vedením se už mladé slečny a pánové naučili čtyři tance – valčík, mazurku, čaču a blues.

A jak to u nás v tanečních chodí? Na začátku každé lekce máme krátké okénko do historie tanců a potom už jdeme zvesela na taneční parket. Nejdříve tanec předvede a představí paní učitelka – počítání, rytmus, otočky atd. a pak zkoušíme kroky každý sám, potom s hudbou a nakonec tančíme v párech. Atmosféra je výborná, milí a trpěliví učitelé a nadšení žáci. Co si víc přát?

Z počátku se nám zdálo, že se nám nohy hodně pletou a vůbec nejdou do rytmu, ale po dvou lekcích mohou být všichni spokojeni. Tanečníci jsou šikovní. Jen někteří netušili, jak je tanec fyzicky náročný a po patnácti minutách byli pěkně zpocení, některá děvčata sundávala střevíce nebo si lepila otlaky.

Ale to vůbec nevadí, navzájem si pomáháme a fandíme si. Škoda jen, že jsme taneční lekce museli přerušit kvůli covidové pandemii. Doufáme ale, že se brzy na taneční parket vrátíme a budeme moci pokračovat v našem snažení a nakonec vám ukázat, co jsme se naučili.

Foto a text Taťána Kurečková

Back To Top