• Žáci 5. B
  • Soutěže
  • 405× přečteno

Ve středu 20. dubna jsme se spolu s dalšími sportovci a našimi kamarády z druhých, třetích a čtvrtých tříd zúčastnili atletických závodů v Krnově. Ráno jsme se setkali před školou a spolu s paní asistentkami jsme odjeli autobusem do Krnova. Z nádraží jsme se vydali na atletický stadion, kde už na nás čekali organizátoři a rozhodčí. Mile nás přivítali, poslali nás do šaten se převléknout a pak jsme měli rozcvičku, abychom se před závody zahřáli. Potom jsme si na trička přišpendlili startovní čísla a závody mohly začít.

Většina, z nás, byla trošku nervózní, ale dali jsme do toho všechno. Nejprve jsme běželi štafetu na 100 metrů, a ti, kteří neběželi, nás pořádně povzbuzovali. Po štafetě následoval skok do dálky a hod. A nakonec jsme běželi ještě štafetu na 200 metrů. Ta už byla náročnější a všichni jsme z ní byli vyčerpaní. Měli jsme radost, protože jsme mysleli, že jsme doběhli na 3. místě, ale pak jsme byli zklamaní, protože rozhodčí nám řekli, že jsme skončili až čtvrtí.

Děvčata se ale opravdu vyznamenala ve skoku do dálky, starší žákyně obsadily všechny stupně vítězů. Zlatou medaili vybojovala Kája Murová, stříbrnou Anna Pokludová a bronzovou Karin Foldynová. V mladších žákyních zvítězila Julča Šrajbrová. I v hodu získaly holky medaile, Kája tentokrát obsadila 2. místo a její mladší sestra Lea svou kategorii vyhrála. Všichni ostatní dostali medaili za účast a spokojeně jeli domů.

Text žáci 5. B, foto Lukáš Pawlas

Back To Top