Protože nám do třídy přibylo pět nových žáků, vyrazili jsme v pondělí 17. září na adaptační pobyt do Krnova. V SVČ na nás čekal čtyřhodinový program zaměřený na poznávání a stmelení kolektivu. Nejdříve se nám věnovala Soňa s Klárkou, s nimiž jsme hráli seznamovací hry, hledali informace o spolužácích, o jejich zájmech a koníčcích. Potom si pro nás Veronika připravila krátký orientační běh.

Naštěstí při něm nebylo možné zabloudit, protože jsme se pohybovali jen v areálu SVČ. Po pauze na oběd, který jsme si přivezli z domova, nás čekaly další společné aktivity. Rozděleni do dvou skupin jsme dostali za úkol postavit živý most. Nebylo to jednoduché, ale zvládli jsme to. Čekal na nás ale ještě složitější úkol, a to vyrobit most z papíru, kelímků, špejlí a brček. Měl být vysoký 50 cm a musel unést nůžky. Jak to dopadlo, vidíte na fotografiích. Po skončení programu jsme využili krásného počasí k vycházce ne Šelenburk. Cestou jsme zdolali 218 cvilínských schodů.

Večer následoval ještě turnaj v bowlingu, na který jsme se posilnili výbornou pizzou. Na dobrou noc jsme si promítli pohádku Emoji ve filmu a pak už všichni zalezli do připravených spacáků. Ráno jsme společně posnídali, vše sbalili a vyrazili na krnovské náměstí, kde nás průvodkyně seznámila s historií radnice a vzala nás na radniční věž. Krásným výhledem na město Krnov a okolí jsme ukončili adaptační pobyt a unaveni se vrátili domů.

Foto a text Miroslava Tupá

Back To Top