A je to. Radovali se Pat a Mat, když se jim podařilo zapsat do školy 44 nových kamarádů. Osvědčená dvojice pomáhala při zápisu do první třídy na naší škole. Je známo, že jsou oba vášniví kutilové, a tak si i pro děti připravili spoustu zajímavých úkolů. Každý malý kutil si vystřihl svůj pracovní kufřík a do něj postupně doplňoval zásobu nářadí, které si musel za každý úkol zasloužit.

Poznat čísla na metru, spočítat nářadí, opravit porouchaný obraz v televizi, poskládat auto z geometrických tvarů, ale taky vymalovat pokoj správnou barvičkou. Když se Patovi a Matovi pomíchala zvířata ze zoologické zahrady s domácími na interaktivní tabuli, jejich pomocníci si věděli okamžitě rady. Všechna nebezpečná zvěř byla pochytána pomocí kouzelné tužky, se kterou děti na tabuli pracovaly.

Některá z nich byla tak rafinovaná, že vydávala pouze zvuky, ale to naše kutily neodradilo a poradili si i s nimi. Šikovnost a zručnost pak prokázali v zatloukání hřebíků a převážení nafukovacích balónků na kolečkách. O tom, že se dětem s Patem a Matem líbilo, není pochyb. Vůbec se nebály a všechny úkoly zvládly hravě. Za jejich snažení je potom večerníčkové postavy odměnily drobnými dárečky.

Zájemci z řad rodičů mohou po přinesení DVD získat videozáznam i fotografie z průběhu celého zápisu.

Foto a video Karel Knapp, Pat – Z. Závodná a Mat – Regína Hajná, text

Back To Top