V úterý 20. června se vydala naše třída 6. A na dlouho očekávaný školní výlet. Každý z nás si pečlivě připravil vše potřebné. Odjížděli jsme v 6.46 hodin z albrechtického vlakového nádraží do Krnova, kde nás již čekal ve vlaku pan učitel Valeček se zamluvenými místy.

Celou cestu jsme se těšili na to, co nás čeká. Nejprve jsme vyrazili na bazén. Celé dvě hodiny jsme si užívali divokou řeku, tobogán i plavecký bazén se skokánky. Všichni se chlubili svými nejlepšími „kousky“. Asi budeme mluvit za všechny, když řekneme, že se nám bazén opravdu líbil.

Poté jsme se vydali na náměstí, kde jsme si dali svačinu a ochutnali výbornou místní zmrzlinu. Následovala rarita – prohlídka zdejšího pivovaru. O tuto zajímavost se zasloužil pan učitel, který se zná s majitelem. Díky němu jsme se dozvěděli, jak se pivo vyrábí, ale degustaci nám učitelé bohužel odepřeli.

Pak jsme se vydali na nákupy. Všichni jsme si koupili něco pěkného, ale nejvíc asi zabodoval Martin se svou novou klávesnicí. Nosil ji pěkně v batohu, i když mu skoro půlka trčela ven. Naší poslední zastávkou byla překrásná zámecká zahrada. Ve stínu jsme se občerstvili a někteří kluci se snažili chytit v nedalekém jezírku ryby. Že by chtěli splnit tři přání?

 

Celý výlet jsme hráli populární hru „Země je láva“ a užili si při tom spoustu legrace. Výlet jsme si všichni užili a jsme zvědaví, co paní učitelka vymyslí příští rok.

Foto Petr Valeček, text Ester Bartoňová, 6. A

Back To Top