Krajského přeboru starších žáků v tenise ve Frýdku-Místku se od 5. do 7. června zúčastnil  Daniel Galuška. Tento hráč v současné době hraje za TK Lama Hradec nad Moravicí 1. ligu starších žáků. V loňské sezoně se jako mladší žák ve svém ročníku 2002 pohyboval v celostátních tabulkách na 23. místě.

Danielovi gratulujeme a držíme palce…

Jeho přechod do starších žáků není jednoduchý. Protihráči jsou o 1-2 roky starší, vyšší a váhově silnější. Možná tento handicap donutil Dana hrát více hlavou a takticky. A vyplatilo se.

Danda je bojovník…

V Krajském finále obsadil 5. – 8. místo z 64 kvalifikovaných. V semifinále po 3 hodinové bitvě za extrémních slunečných podmínek prohrál s pozdějším finalistou Navrátilem (TK Precheza Přerov) 7:5, 6:7, 6:7. Škoda, že za stavu 5:3 a 30:0 v rozhodujícím setu se Danovi nepodařilo strhnout vítězství na svou stranu.

Čtyři nejlepší hráči si vybojovali přímou účast, Danovi byla za vynikající výkon udělena volná karta, která mu zajišťuje nominaci na Mistrovství České republiky, které se uskuteční koncem července v Jablonci nad Nisou. Velkou nadějí se jeví i Michaela Svobodová (roč. 2007), která má také šanci se v brzké době prosadit.

 Foto Ladislav Galuška, text Alexandr Ostroborodov, trenér TK Lama

Back To Top