Ve středu 4. listopadu se vydaly obě osmé třídy na exkurzi do Velkého světa techniky v Ostravě Vítkovicích. Když jsme přijeli na místo, vydali jsme se vstříc dobrodružství.

Po vstupu do budovy jsme si v šatně odložili bundy a označili se oranžovými nalepovacími kolečky, aby bylo vidět, že naše početná výprava patří k sobě. A šlo se na věc.

Jako první jsme zhlédli expozici civilizace a svět vědy a objevů. Možnost na všechno se podívat a sáhnout si jsme s nadšením přivítali. Po první části naší prohlídky následoval film Pidiobři ve 3D kině. Film vyprávěl o malém chipmunkovi připravujícím se na zimu a o pouštní myši žijící drsným životním stylem na divokém západě.

Poté jsme vyrazili na další část prohlídky. Bylo tam snad vše, na co si vzpomenete. Letadýlka, která létala pomocí solárního panelu, měřič indexu tuku v lidském těle a Newtonovy zákony v praxi. Většinu z nás zaujalo malé planetárium s velkým modelem zeměkoule.

V planetáriu byly i obrazovky, kde jste mohli pozorovat Velký třesk, výbuch supernovy nebo jste mohli vyslat do vesmíru špionskou družici. Čas ubíhal a nakonec jsme už museli jít. Trochu nás to mrzelo, ale jakmile jsme si vzpomněli, že na oběd jdeme do Mc Donalds nebo KFC, mnohým se úsměvy vrátily. Co by se dalo od nás taky čekat, že?

Odpoledne jsme se vyčerpaní vrátili domů. Ale stálo to za to! Osmáci vám Velký svět techniky můžou jen doporučit. Užijte si to jako my!

Na nás teď čeká ještě důležitý úkol: výtvarně ztvárnit, jak my vidíme Svět techniky, co nás nejvíce zaujalo. Naše výtvory budou vystaveny v budově Velkého světa, kde je návštěvníci mohou ohodnotit.

Foto Radka Žlebčíková, Miroslava Tupá, text Anička Veselá (8. B)

Back To Top