Poslední březnový týden se nesl ve znamení Talentovek. Je to jedna z mnoha soutěží v programované výuce ZAV, která je u žáků velmi oblíbená. Jejich úkolem je napsat během půl hodiny co nejvíc cvičení od první lekce. 

Píše se 30 minut…

I když se zdá, že pravidla jsou jednoduchá, musí se dodržovat správný prstoklad, sledovat jen obrazovka počítače a soustředit se hlavně na přesnost úhozů, aby se nemusela cvičení zbytečně několikrát opisovat. V letošním roce se do Talentovek zapojilo 107 žáků 4. – 9. tříd. Z výsledků je vidět stále velmi dobrá úroveň našich písařů, u těch nejlepších také jejich píle a pravidelné tréninky.

Eliška přebírá ocenění…

V kategorii 4. – 5. tříd vybojovala vítězství Eliška Baránková z 5. A, která napsala úctyhodných 98 lekcí. Velkou pochvalu si zaslouží také za 2. místo Aneta Poláchová ze 4. A za 89 lekcí a Aneta Šimeková z 5. A za 3. místo a 83 lekcí.

Potlesk si zaslouží všichni soutěžící…

V kategorii 6. – 7. tříd získali medailové pozice žáci 7. B třídy – zlatou Maria Fofová za napsaných 110 lekcí, stříbrnou Ondřej Němec za 104 lekcí a bronzovou Vláďa Dlouhý za 99 lekcí.

Dan zvládl napsat 162 lekcí…

V kategorii 8. – 9. tříd svedli největší boj o první příčky naši nejlepší písaři. Žáci 9. A potvrdili své kvality – 3. příčku vybojovala Petra Kociánová za napsaných 135 cvičení, 2. pozici zvládla na výbornou Mirka Musilová za 136 cvičení a vítězem se stal jednoznačně Daniel Ondrašík, který zvládl neuvěřitelných 162 cvičení, svým výkonem je zároveň držitelem rekordu naší školy.

Výherkyně klávesnice…

Ti nejlepší si odnesli diplomy a sladkou odměnu a šest výborných písařů z každé kategorie nakonec postoupilo nejen do okresního kola v Bruntále, ale také do slosování o hlavní cenu, tu vylosoval pan učitel Valeček. Šťastnou majitelkou nové klávesnice se stala Mirka Musilová. Gratulujeme.

Favoritka Iveta Kolavčeková…

Roli žáků na sebe také vzaly – paní učitelka Táňa Kurečková, paní vychovatelka Maruška Kulichová, Jana Kalová a naše bývalá žákyně a také výborná písařka slečna Iveta Kolarovčeková, která nyní pracuje v kanceláři školy. I ony se snažily o co nejlepší výkon v Talentovce. Nakonec zvítězila favoritka – Iveta, která zvládla napsat 167 cvičení během půl hodiny. Je to stále naše „jednička“. Blahopřání a poděkování ale patří všem účastníkům soutěže.

Výsledková listina zde.

Foto Táňa Kurečková, Regína Hajná, text Táňa Kurečková

Back To Top