Linhartovský zámek patří k nejbližším kulturním památkám našeho města. Není divu, že si ho děti z 1. a 3. oddělení školní družiny vybraly jako cíl pěší vycházky.

Turistika nás baví…

V pátek 18. září vyrazili turisté na cestu, během které si prozpěvovali, povídali a pozorovali okolí. Dokonce viděli i kozla „Jirku“. Pásl se spokojeně na louce blízko zámku. Cesta jim příjemně ubíhala. Než se nadáli, stáli před zámkem v Linhartovech.

Pan kastelán Jaroslav Hrubý…

Pan kastelán Jaroslav Hrubý děti provázel. Ukazoval jim keramiku pana Kutálka, kterou doplnil vtipným vyprávěním „O čertovi a Káče“, nádherné obrazy s názvem Jaro, Léto, Podzim a Zima paní Dáši Lukůvkové.

 

Maxipes Fík…

Linhartovský zámek je známý také tím, že jsou v něm vystaveny práce dětí z výtvarné dílny pana učitele Hrubého. Maxipes Fík musel povozit všechny přítomné děti.

Vánoční baňky…

Vánoční baňky (ručně vyrobené) byly středem pozornosti. Betlémy z různých materiálů, chaloupka paní Váchové a mnoho dalších exponátů, které zde mohly děti také obdivovat.

 

Těšíme se na další výlet…

Na výletníky však čekala ještě pěší cesta zpět. Proto se museli rozloučit a vydat na cestu domů. S úderem půl páté dorazili do školy. Výlet se vydařil a družináři se těší na další.

Foto a text Marie Kulichová

Back To Top