(Projekt EU „Peníze školám“) Simpsonovi jsou v současnosti asi nejoblíbenějším a nejznámějším televizním seriálem. V minulosti byl podobně oblíbený seriál filmů o Krtečkovi a ještě dřív filmy o kačeru Donaldovi a Pepku námořníkovi. Na tom není nic divného. Jenže. Jak se takový film vytváří? Jak se animuje? A co to vlastně animace je? 

autor animace – Petr Hynčica, 6. A

Řada našich šesťáků už o tom ví své. Podívejte se. Stačilo pár rad v hodině informatiky se zaměřením na inovaci využívání ICT (Projekt EU „Peníze školám“). Pak už jen vzít do rukou mobilní telefon s fotoaparátem nebo přímo digitální fotoaparát, měnit polohu hraček a předmětů na nějaké ploše, případně kreslit na monitoru počítače.

autor animace – David Borský, 6. B 

Musí se fotit po jednotlivých záběrech. Snímat postupně každou změnu polohy nebo změny tvarů kreslených na obrazovku.  Nakonec záběry vložit i s hudebním podkladem do programu Windows Movie Maker, provést poslední úpravy v časování snímků a přechodů mezi nimi.

autor animace – Sabina Šimková, 6. A 

Vše nechat počítač přepočítat, následně film uložit ve správném formátu a zveřejnit. Posuďte sami, jak se první díla malým animátorům vydařila.

Videa –  P. Hynčica ze 6. A, D. Borský a S. Šimková ze 6. B, text K. Knapp

Back To Top