„My jsme kluci z Albrechtic, šachy hrajeme čím dál víc, na všechny se připravíme a postupně porazíme.“ Vítězný chorál našich mladých šachistů zněl v pátek 27. února 2015 ve Středisku dětských aktivit Střecha ve Vrbně. A bylo co oslavovat.

Šachový tým…

Poslední šachový mládežnický turnaj Velkých cen okresu, kterých se zúčastnili šachisté Města Albrechtic, Krnova, Holčovic, Bruntálu, Rýmařova, završila naše 14 -ti členná výprava skvělým výkonem. Celkem pětkrát jsme stáli na bedně.

Pavel zabojoval…

Vynikající výkon podal Pavel Kohut a své soupeře v kategorii starších žáků doslova smetl a zaslouženě vybojoval zlato. 

3. místo pro Davida…

O jedno z největších překvapení se postaral náš David Štilecz, který v kategorii benjamínků obsadil překvapivě vynikající 3. místo. Bylo provedeno i vyhodnocení celé série Velkých cen a pořadí je pro nás velmi lichotivé.

Starší žáci    
1. místo Daniel Bušos 60 bodů Město Albrechtice
2. místo Pavel Kohut 45 bodů Město Albrechtice
3. místo Jiří Veselý 43 bodů Město Albrechtice
Mladší žáci    
1. místo Tomáš Grček 57 bodů Město Albrechtice
2. místo Jakub Lang 46 bodů Bruntál
3. místo  Janis Raptis 46 bodů Město Albrechtice
Benjamínci    
1. místo Berenika Galušková dívky Město Albrechtice

1. místo pro Bereniku…

Šachové Velké ceny byly přípravou na největší klání v této sezoně a tou bude Okresní přebor mládeže včetně dorostenců, který se uskuteční 17. dubna 2015 v Městě Albrechticích. Děkujeme všem 25 dětem, které se turnajů zúčastňovaly a skvěle reprezentovaly město, základní školu i šachový oddíl. Medailistům GRATULUJEME.

Foto a text Ing. Karel Handlíř

Back To Top