Jednoho pěkného dopoledne jsme se vydali na výstavu do zámku. Mnozí z nás moc nevěřili, že uvidíme něco zajímavého, ale těšili jsme se na dopolední výlet. Pochod do Linhartov nám uběhl velmi rychle, pozorovali jsme zvířata v ohradách, pěkně upravené domy a bydliště svých spolužáků.

Před prohlídkou nádherně sluncem ozářeného zámku jsme se posilnili, zakoupili si vstupenky u pana kastelána a hrnuli jsme se na prohlídku.

Byli jsme překvapeni mnoha expozicemi pro děti. Které se nejvíce líbily nám? Nádherná byla expozice modelů aut Ferrari, expozice panenek, stavebnic i nafukovacích hraček firmy Fatra z Napajedel.

Všechny zaujaly modely vláčků – hlavně když začaly ujíždět po kolejích, model letadlové lodi s drony, které točily vrtulemi a blikaly, děvčata obdivovala panenky a kočárky.

Moc pěkná keramika pana Kutálka lákala k napodobení např. sošek smyslu chuti a sluchu. Obdivovali jsme také um řezbáře a výtvarnice malebných obrázků a dokonalost napodobení fotografie automobilů výtvarnou technikou.

Po prohlídce celého zámku s panem Hrubým, za kterou děkujeme, jsme se vydali do parku na nově budované hřiště pro děti. Vyzkoušeli jsme vše. Bavilo nás lezení po lanových průlezkách a žebřících i posilování na zavěšených lanech.

Na zpáteční cestě parkem jsme ještě nasbírali v parku bedle a pak už jenom cesta zpět a hurá na oběd a domů. Dopoledne uběhlo velmi rychle a my se už zase těšíme na další výlet. Kam? Tentokrát do Ostravy, ale o  tom příště.

Foto Dagmar Vopelková, text žáci 5. B

Back To Top