„Děkujeme, bylo tu krásně.“ Těmito slovy se rozloučily děti z 3. tříd se zámeckým parkem Pod lipami a jeho průvodci.

Děkujeme, bylo tu krásně…

Paní Alena Křištofová a pan Antonín Šiška, rodiče našeho žáka Honzíka, si pro děti připravili zajímavé dopoledne plné zábavy a poznání.

Vzhůru za poznáním…

Při prohlídce parku si děti zopakovaly učivo prvouky, poznávaly rostliny, keře a stromy.

Poznáváte?

Vedle sasanek, orsejí, pomněnek a fialek je zde čekala velká vzácnost, kterou jinde v parku nenajdou. Strom tzv. „preclíkovník“.

Preclíkovník nešel přehlednout…

Jeho plody chutnaly znamenitě. Než Honzíkův tatínek rozdělal oheň na opékání párků, maminka seznámila děti se sbírkou svých bylinek a pokojových rostlin.

Zvláštní plody všem chutnaly…

Po této voňavé přednášce nám pěkně vyhládlo a přišel k chuti vlastnoručně opečený párek. Ale to úplně nejlepší překvapení na nás teprve čekalo.

Vyrábíme si vlastní mýdla…

Byla to výroba vlastního mýdla. Vůbec nic to nebylo. Stačilo do formičky natrhat pár kytiček, zalít voňavou mýdlovou hmotou, nechat zatuhnout a pěkně zabalit. Dáreček na památku byl hotový. No, řekněte, kdo by nechtěl zažít tak příjemné dopoledne. 

Děkujeme paní Aleně Křištofové a panu Antonínu Šiškovi…

Za to všechno patří velké poděkování členům ČSOP Město Albrechtice paní Aleně Křištofové a panu Antonínu Šiškovi. Ale i vy si můžete udělat radost a projít se příjemným, krásně upraveným zámeckým parkem. Všem vřele doporučujeme.

Foto a text Zdenka Závodná

Back To Top