Olomouc je město, které Vám má stále co nabídnout. A proto jsme se rozhodli, že zde strávíme svůj poslední školní výlet. V pondělí 15. června se tedy 15 žáků z 9. B vydalo se svou třídní učitelkou Janou Pokornou a paní učitelkou Nelou Akritidis Čtvrtníčkovou vlakem do Olomouce. Cesta nám uběhla rychle a ani ne za dvě hodinky jsme už byli na místě.

Tramvají jsme dorazili k Pedagogické fakultě Univerzity Palackého a odsud to už byl jen kousek k Domu dětí a mládeže, který se pro nás stal na dva dny přechodným útočištěm. 

Paní učitelka, která v Olomouci studovala, nás záhy „vyhnala“ do města a ukazovala nám nejednu pamětihodnost tohoto úžasného města. Prohlédli jsme si důkladně Svatováclavský dóm, dominantu města, která je patrná již z daleka. Poté jsme se dostali až na Dolní náměstí, kde se nachází nejen místní orloj, ale také největší morový sloup v celé České republice.

Po menším občerstvení jsme vyrazili do Lanového centra Proud. Tady se nám bohužel pokazilo počasí, ale my jsme i přesto úspěšně zdolali visuté překážky ve výšce až osmi metrů.

Velkým zážitkem se pro nás pro všechny stala návštěva olomouckého nákupního a zábavního centra Šantovka. Někteří z nás navštívili bowling, jiní 5 D kino, další se věnovali nákupům. Večer jsme i s učitelkami prožili v místním kině a zhlédli napínavý americký film San Andreas.

Druhý den ráno nás přivítalo sluníčko a my vyrazili na Svatý Kopeček. Po prohlídce ZOO, jsme se zastavili u domu, v němž své dětství a mládí prožil Jiří Wolker. Za prohlídku také určitě stojí nádherně opravená místní bazilika, jedno z největších poutních míst v naší zemi.

Po té jsme se už unavení, ale spokojení a nabití dojmy, vydali na zpáteční cestu.

Foto Nela Akritidis Čtvrtníčková, text Jana Pokorná

Back To Top