Ve čtvrtek 26. listopadu se našich 12 žáků zúčastnilo projektu na Střední průmyslové škole v Opavě s názvy „Vzhůru k výškám“ a „Bridge builder game“.

Vzhůru k výškám…

Náš tým se rozdělil na tři menší družstva a to na Nikery, Louskáče a Bouchače. Jako dozor s námi jel pan vychovatel Martin Hajný. Společně jsme se sešli na vlakovém nádraží v M. Albrechticích a cestovali vlakem do Opavy.

Stavíme rozhlednu…

Po příchodu na školu jsme se společně zaregistrovali, vybrali si stavební místo a nasvačili se. Poté nám pořadatelé sdělili pravidla a šlo se stavět. Na stavění rozhledny ze stavebnice CHEVA jsme měli zhruba 90 minut, družstvo mostařů skoro 2 hodiny.

Michal a Ondra staví most…

Po dostavění jsme se hromadně odebrali na oběd, který nám velmi chutnal. Pak jsme se vrátili zpět na stavebku, kde jsme dostali další úkoly. Museli jsme nakreslit vlajku, vymyslet slogan a překreslit celou rozhlednu. Až byly všechny úkoly zhotoveny, začalo se vyhlašovat pořadí odbornou porotou.

Rozhledna…

V projektu „Vzhůru k výškám“ se naše dva týmy umístily na 18. a 11. místě.

1. místo pro náš tým…

Ovšem velkým překvapením bylo 1. místo stavbařů mostů, kteří všem vytřeli zrak! Z dvaceti týmů se jim podařilo postavit nejlepší most. Všichni jsme si odvezli krásné ceny a spoustu dalších zážitků a zkušeností. Byl to velmi hezky strávený den.

Foto Martin Hajný, Milan Pokorný, text Tereza Lovasová z 8. A

Back To Top