Lyžařský výcvikový kurz žáků 7. ročníku se letos uskutečnil v posledním únorovém týdnu. Do hor vyrazilo třicet devět dětí, čtyři instruktoři, nechyběla ani zdravotnice Ilona Gadzialová.

Autobus už čeká…

Po překonání počátečních obtíží s uskladněním veškerého lyžařského vybavení a zavazadel v autobuse jsme dorazili do Ski areálu Kopřivná. Po ubytování na chatě Maja se všichni těšili na první okamžiky na sněhu.

Družstvo zkušených lyžařů…

Lyžařský výcvik mohl začít. Se základy lyžování se ve dvou družstvech seznamovali žáci pod vedením pana učitele Adámka a pana Vyležíka. Pokročilejším lyžařům se věnovala paní učitelka Vyležíková. Na zkušené pak dohlédla paní učitelka Akritidis Čtvrníčková.

Lyžařská průprava…

Během pěti dnů se všichni seznámili se základní lyžařskou průpravou. Žáci se naučili manipulovat s lyžařskou výzbrojí, zvládli sjezdový postoj, sjíždět svahem, odšlapovat. Nacvičili základní lyžařské oblouky.

Společné foto…

Sedmáky lyžování skutečně nadchlo. Důkazem toho byla rekordní účast na středečním večerním lyžování. Celé dvě hodiny si užívali jízdy na osvětlené sjezdovce.

Malý turnaj…

Nechyběl ani pestrý večerní program, v jehož rámci byly děti poučeny o zásadách bezpečnosti pohybu na horách. Velké oblibě se těšily i soutěžní hry. K těm nejoblíbenějším pak patřila prosoukávaná, brčka a špagát. Vázaly se uzly, učila se morseovka. Výherci byli samozřejmě odměněni drobnými cenami.

V rytmu diska…

Zpátky domů se téměř nikomu nechtělo. Děti se shodly, že takový lyžák by se jim líbil každý rok! Takže letošní šesťáci, těšte se! Za rok ve Ski areálu Kopřivná!

Foto Zdenek Vyležík, Michal Adámek, text Nela Akritidis Čtvrtníčková

Back To Top