Stejně jako každý rok jsme i letos vyrazili do přírody hledat skrytý poklad. Tentokrát šlo o poklad indiánů. Využili jsme hezkého počasí, které je v těchto týdnech vzácné, a v úterý 19. května 2015 jsme se s dětmi vydali na dlouhou cestu do parku Pod Lipami.

Hledáme barevné fáborky…

Trasa byla vyznačena šipkami a barevnými fáborky. Na různých místech se navíc ukrývaly obálky s úkoly, které děti musely najít. Těžko říct, nebylo-li hledání obálek obtížnější, nežli plnění úkolů.

Poklad je ukrytý…

Hned při prvním úkolu si každé družstvo muselo vybrat náčelníka a vymyslet mu indiánské jméno. Jiné obálky obsahovaly úkoly, při nichž děti musely například se zavázanýma očima rozpoznat různé chutě, trefit se kamínkem do kruhu nebo střílet z luku.

Střelba z luku…

Kromě úkolů obálky obsahovaly také části mapy, kterou bylo na konci dobrodružné cesty potřeba složit, aby se děti mohly vrhnout na hledání pokladu. Ten byl objeven až překvapivě rychle.

Složit mapu dalo práci…

Šťastným nálezcem se stal Lukáš Vyležík ze 4. A. Poklad byl spravedlivě rozdělen mezi všechny děti a nestihlo se po něm ani zaprášit. Krabice plná oplatků se v mžiku proměnila na krabici plnou obalů, a když se všichni dostatečně namlsali, mohli jsme se vydat na cestu domů.

Foto Marie Kulichová, text Michaela Křištofová, Monika Mičíková, Simona Měrková

Back To Top