Ve středu ráno jsme se cestou do přímořského letoviska Brightonu vzájemně podělili o zážitky z předchozího večera. Všechny děti byly spokojené, najedly se do sytosti, v domech bylo zatopeno, připojení na internet rovněž všude fungovalo.

Paráda, oblázková pláž….

Vyzbrojeni obědovými balíčky jsme vyrazili do ulic těchto romantických královských lázní. Už moře samo o sobě pro některé představovalo obrovský zážitek, polojasná obloha byla třešničkou na dortu. Rozběhli jsme se na oblázkovou pláž a hledali jsme typické tamější kamínky ve tvaru donutu (věnečku).

Sea Life Center…

Dalším bodem programu byla návštěva Sea Life Centra, kde jsme si mohli nejen prohlédnout, ale i osahat různé mořské živočichy, např. kraby, mořské koníky, hvězdice, ježky atd. Ryby a korály tam chovají nejen v akváriích, ale i v bazénu, středem kterého vede prosklený tunel, žraloci a obří želvy tedy pluli všude kolem nás.

Zábava, to je ono…

Následující procházka v uzoučkých uličkách města byla rovněž kouzelná, stejně jako zábavné molo, kde jsme strávili asi hodinu a půl. Někteří se projeli na hrůzostrašném kolotoči, jiní si zahráli na herních automatech, další se procházeli po pláži. A hurá zpět do rodin! Pokračování příště.

Foto R. Doležalová, I. Kolarovčeková, text Renata Doležalová

Back To Top