Možná jste si také všimli, že naše škola prochází řadou oprav. O letních prázdninách se nejprve dělalo zateplení obvodových zdí, vyměnila se okna
a natírala se fasáda. Nás zajímalo, co se nyní děje na střeše i pod ní. Proto jsme požádali pana ředitele o rozhovor.

Montáž parozábran ...

Dozvěděli jsme se, že místo půdy vzniknou čtyři nové učebny – jazyková
a pro společenské účely, třetí a čtvrtá bude propojena pojízdnou stěnou. Zde vznikne informační a komunikační centrum vybavené kamerou, interaktivní tabulí, mikrofonem a připojením WiFi.Jsou připraveny rošty i ve východní půdě ...
To znamená bezdrátové připojení k internetu po celé škole, které bude umožňovat přenos třiceti notebooků umístěných v komunikačním centru. Potom nás pan ředitel ochotně vzal na prohlídku půdních prostor, abychom viděli, jak rekonstrukce probíhá.

Pohled jižním směrem ...

Překvapily nás jednak velké prostory, které tam vznikají, jednak i hodně světla ze střešních oken. Všude je zatím vidět spoustu stavebního materiálu, ale pan ředitel nás ujistil, že vyučování zde bude zahájeno v září 2009.
Od února, kdy jsme psali tento článek, se opět mnoho změnilo. Celá střešní krytina je hotova. I okna ve střešní konstrukci jsou na svém místě. Nyní se upravují nové učebny. Máme se na co těšit.

Foto Karel Knapp, text A. Synková, J. Rášo a P. Kostelníková – 7. B

Back To Top