Na všechny „deváťáky“ čeká jako každý rok jedno těžké rozhodnutí a povinnost navíc – vybrat si tu správnou střední školu a na přijímací řízení se dobře připravit.

Talentovky máme za sebou…

Již nyní má za sebou 5 žáků devátých tříd talentové zkoušky na umělecké obory a 3 z nich uspěli. Ostatní ale netrpělivě čekají na výsledky pololetního vysvědčení, aby mohli na své zvolené školy začít posílat přihlášky.

V hodině matematiky…

V letošním školním roce mohou odeslat ředitelům příslušných středních škol přihlášky dvě, a to do 15. března 2013. S jejich vyplněním jim rády poradí paní učitelky Kurečková a Žlebčíková.

Laik se diví, odborník žasne…

A co již vycházející žáci pro výběr středních škol udělali? Úřad práce v Bruntále jim poskytl příručky s přehledy středních škol nejen ve svém okrese, ale také v celém Moravskoslezském kraji.

Píšu, píšeš, píšeme…

V předmětu volba povolání se v nich naučili vyhledávat potřebné informace o adresách a kontaktech na jednotlivé školy, o jejich studijních oborech i o možnostech výuky cizích jazyků. Dále se seznamovali s podmínkami přijímacího řízení a sledovali Dny otevřených dveří.

Sečteno, podtrženo…

Většina žáků také vybrané školy navštívila. Chlapci a děvčata se zajímali o vybavení škol, případně o další nabídky včetně ubytování a stravování. Zjištěné informace si podle zadání paní učitelky utřídili a zpracovali na počítačích a poté prezentovali svým spolužákům.

Přijímačky – nepřijímačky, na řadě je chemii…

V březnu 2013 si rodiče proti podpisu vyzvednout u p. učitelky Žlebčíkové zápisový lístek na střední školu, který pak jsou povinni do 10 dnů od zveřejnění výsledků přijímacího řízení odeslat na příslušnou střední školu.

Konkurence narůstá…

Řádný termín 1. kola přijímacích zkoušek do oborů poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou bude 22. (pondělí) a 23. (úterý) dubna.

Vzorec je…

Přijímací zkoušky proběhnou formou testů z matematiky a jazyka českého. Kterých škol se to týká a další informace k přijímacímu řízení včetně zkušebních testů z matematiky a jazyka českého naleznete na stránkách „KVIC“ ZDE

Přijímačky se pomalu ale jistě blíží…

Takže vzhůru do toho! Budeme „deváťákům“ držet palce a zároveň jim přejeme, ať vše dobře zvládnou.

Foto Karel Knapp, text Radka Žlebčíková a Taťána Kurečková

Back To Top