A je to tady, 3. A vyrazila skoro na celé dopoledne do Krnova. Po úspěšném příjezdu do Krnova jsme se vydali do městské knihovny na opravdu zajímavou přednášku o spisovateli Hansi Christianovi Andersenovi.

Jeho pohádky snad zná každý. Ale málokdo ví, že jeho snem bylo divadlo i psaní divadelních her a scénářů. Rozhodně neměl jednoduchý život, možná i proto se z něj stal velký spisovatel.

I když se nám přednáška hodně líbila, potřebovali jsme se pořádně protáhnout a prohlédnout si Krnov trochu z výšky. Proto jsme vyrazili k radnici, kde na nás čekala pracovnice městského úřadu a společně s ní jsme stoupali po schodech na radniční věž, povídali si o adventu a těšili se na výhled. Ten stál opravdu za to.

Jak se dalo čekat, největší radost nám ale udělaly vánoční trhy a ještě větší, návštěva hračkářství. Každý z nás si něco koupil nejen pro sebe, ale i pro rodinu pod stromeček. Někteří si lili olovo, rozkrojili jablíčko nebo rozlouskli ořech. Odborníci na vánoční zvyky, oblečení v dobovém oblečení, jim poté vyložili, co je čeká.

Po seřazení a přepočítání jsme se vydali směrem k autobusové zastávce. Úspěšně jsme se nalodili a v pořádku dojeli ke škole. Paní učitelce děkujeme za putování, které si pro nás připravila a opravdu moc se těšíme na další ohlášenou akci – kino.

Foto Jana Vyležíková, text Lukáš Ircing 3. A

Back To Top