Na poslední výlet se svou třídní učitelkou a s paní učitelkou Kostelníkovou vyrazili „béčáci“ v úterý 14. června do Frenštátu pod Radhoštěm. Ubytovali jsme se v chatkách ve vyhlášeném autokempu, každá chatka měla k dispozici vlastní koupelnu a vybavenou kuchyň. Hned u recepce se nachází stylová restaurace, ve které se opravdu výborně vaří, takže komu došly zásoby z domova, rozhodně hlady netrpěl.

Po obědě jsme se vydali do Tarzánie, populárního lanového centra, kde jsme strávili dvě hodiny v korunách stromů. V Tarzánii si můžete vybrat dráhu podle obtížnosti, jen čtyři stateční se vrhli na tu nejtěžší, a sice Nicholas, Iveta, Petr a Jana Antonová.

Pouze první dva jmenovaní pak dokončili celou trasu, ale i Petr s Janou si zaslouží pochvalu za statečnost.

Poté jsme se lanovkou vyvezli na Pustevny, pokochali se výhledem na Beskydy a hledali jsme stezku vedoucí dolů. Bohužel jsme ji hledali marně, vrhli jsme se tedy téměř kolmou sjezdovkou rovnou za nosem, to byl ale adrenalin! Nakonec jsme na modrou značku přeci narazili a trasu jsme dokončili skoro bez karambolů.

Po návratu do kempu se část výpravy vrhla na karty a druhá část si šla zaplavat v krytém bazénu. Pozdě večer nás ještě čekalo soukromé noční promítání v kině. Zhlédli jsme americkou akční komedii Správní chlapi, kterou vám můžeme rozhodně doporučit. Druhý den jsme chtěli strávit z větší části v blízkém aquaparku, před polednem nás ale vyhnala dešťová přeháňka, proto jsme zvolili plán B a odjeli z Frenštátu dříve, a to do ostravské Nové Karoliny. Cestou domů nás sice provázel vytrvalý déšť, ale přesto jsme si jistá, že na tento výlet nikdy nezapomeneme, protože jsme si ho opravdu užili.

Foto a text Renata Doležalová

Back To Top